full screen header

Landsort Öja

Klockan 14:05 på lördagen gick den lilla båten från Ankarudden till Landsort. Bara två timmar innan den gick bestämde vi oss för att åka ut och spendera kvällen och natten på den lilla ön för att fota. Det lustiga var att vi var så spontana att vi inte hann handla med oss någon mat och det fanns inget att köpa på ön. Men det gick bra och vi fick några fina bilder från vår spontantripp. Vi gick upp tidigt på söndag morgon och promenerade från södra spetsen till den norra där båten skulle gå ifrån. Väl på fastland åkte vi förbi Nynäs och åt en räksmörgås. Första advent firades sedan när vi kom hem med glöggfika tillsammans med mina föräldrar och min mormor följt av filmmys till Kalle och Chokladfabriken och vår favorit pizza. En galet bra helg med andra ord. 
 
Landsors fyr på öns södra spets är Sveriges äldsta bevarade och har funnits sedan 1670-talet.  
 
Det är något magiskt med att fånga morgonsolens första strålar. 
 
 
 
 
 
Foto
2

Fyra x rosor

Jag köpte ett gäng jättefina rosor här om dagen så jag provade att ta lite olika stilleben med dem. Ganska kul att se hur många olika sätt man kan fota samma motiv på. Jag kanske borde göra en bildserie om den rosa rosen? Hehe 
 
 
 
 
 
 
Foto - Rosor - Stilleben
2

Energiboost

I helgen var jag och Ia i Norrköping och hälsade på vår vän Josse. Det var en riktigt mysig helg med promenad, bullbak och vin framför en öppen spis. Vi hade även otroligt bra väder så det vart en riktig energiboost som är väl behövd så här i november. Jag är nu redo för december som börjar med advenspyssel och glöggfika med familjen nästa helg. 
 
 
 
 
 
 
Foto - Norrköping - November - Vänner