full screen header

First TransPennine Express - Express Yourself

Jag har studerat 3D och animation på en utbildning som hette digital graphic vid Nackademin och tog examen i maj 2015. Under våren det sista halvåret hade vi praktik i 20 veckor och jag var på ett företag som riktar in sig på animerad reklamfilm, framförallt utländsk reklam. Under min tid på Milford var jag praktikant inom 3D modellering och det sista projektet jag jobbade på var för en reklamfilm som skulle gå i Storbritanien.

Det var en väldigt stressig tid på många sätt, men otroligt lärorik och rolig. Det kändes fantastiskt kul att gå från att inte veta hur man öppnar programvaran Maya till att sitta i en skarp produktion på ett av Sveriges främsta produktionsbolag på mindre än två år. Det jag fick göra i den här filmen var att modellera och texturera en del av tågets inredning (bagagehyllor, bord, soptunnor..) och ett par av de nya "hero"-karaktärerna. Tex; basketspelaren och kvinnan bredvid honom, en blond kvinna med page, den rödhåriga kvinnan som drömmer med alla kassarna och flickan som tittar ut genom fönstret. Jag fick även vara med och hjälpa till att koncepta lite för hur kossorna skulle modelleras då de tekiskt sätt inte kunde se ut som de artwork vi fått som referens. 
 
Se den HÄR
 
 
 
//When I studied 3D and animation we hade a 20 week internship and I had mine at the company Milford. The last project I was involved in was this commercial.
 
What I got to do in this movie was to model and texture some of the trains interior (luggage racks, tables, trash cans ..) and a couple of the new hero characters. For example: the basketball player and the woman next to him, a woman with a blond bob hairstyle, the red haired woman dreaming with all the bags and the girl looking out of the window. 
 
 
 
 
 
 
3D - Animation - Maya - Milford - Modellering - Praktik - Utbildning - Z-brush